INGREDIENSER 4 PORTIONER
- 4 dl Nandin kimchi
- 100 g frysta edamamebönor
- 4 vitlöksklyftor, finhackade eller pressade
- 1 gul lök, finhackade
- 2 msk matolja
- 3 msk gochujang (koreansk chili pasta)
- eller 1 msk sambal oelek
- 1 tsk strösocker
- 10 dl kokt ris
- 2 msk kikkoman sojasås
- 1 tsk svartpeppar
- 2 msk sesamolja
- 4 ägg, stekta
- Salladslök finhackade
- Sesamfrö
- Nori - Sjögräs
Gör så här:
- Stek kimchi, vitlök och lök i olja i en stekpanna. Med Nandin kimchi behöver man inte hacka för den är redan färdig hackad i burken. Rör i gochujang, strösocker, svartpeppar och soja. Tillsätt riset, edamamebönor och stek på medelvärme under omrörning. Smaka av med sesamolja och kanske mer sojasås?
-
Stek äggen i olja i en annan stekpanna.
-
Till servering lägg i fyra skålar och toppa med 1 stekt ägg, salladslök, sesamfrön och sjögräs.