Kimchi stekt ris recept

Kimchi stekt ris recept

INGREDIENSER 4 PORTIONER

  • 4 dl Nandin kimchi
  • 100 g frysta edamamebönor
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade eller pressade
  • 1 gul lök, finhackade
  • 2 msk matolja
  • 3 msk gochujang (koreansk chili pasta)
  • eller 1 msk sambal oelek
  • 1 tsk strösocker
  • 10 dl kokt ris
  • 2 msk kikkoman sojasås
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 msk sesamolja
  • 4 ägg, stekta
  • Salladslök finhackade
  • Sesamfrö
  • Nori - Sjögräs 

Gör så här:

  1. Stek kimchi, vitlök och lök i olja i en stekpanna. Med Nandin kimchi behöver man inte hacka för den är redan färdig hackad i burken. Rör i gochujang, strösocker, svartpeppar och soja. Tillsätt riset, edamamebönor och stek på medelvärme under omrörning. Smaka av med sesamolja och kanske mer sojasås?
  2. Stek äggen i olja i en annan stekpanna.

  3. Till servering lägg i fyra skålar och toppa med 1 stekt ägg, salladslök, sesamfrön och sjögräs.

Back to blog